01/12/2022

Voor het team Kabinet zoekt de provincie Utrecht een:

Organisator werkbezoeken commissaris van de Koning

Help jij met de voorbereiding van de werkbezoeken van de cvdK?

Het kabinet van de commissaris van de Koning (cvdK) bestaat uit vijftien enthousiaste medewerkers die de cvdK op een proactieve, strategische en kwalitatief hoogwaardige manier adviseren bij de uitoefening van diens rijkstaken, de invulling van diens rol als boegbeeld van de provincie en van de topregio Utrecht.

De rijkstaken van de cvdK zijn onder meer: burgemeestersaangelegenheden (adviseren cvdK en  beleid ontwikkelen), het afleggen van gemeentebezoeken, advisering Koninklijke onderscheidingen en Predicaten en het toezicht houden op en ontwikkelen van beleid met betrekking tot de crisisbeheersingsorganisatie en de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit.
Als boegbeeld van de provincie Utrecht vervult de cvdK representatieve taken, waaronder ontvangsten van leden van het Koninklijk Huis.

Als organisator ga je werkbezoeken van de cvdK voorbereiden. Hiervoor heb je contact met collega’s van de Provincie en soms met medewerkers van de betreffende gemeente, maar ook met mensen van de organisaties waar het werkbezoek wordt afgelegd. Met hen bespreek je o.a. het doel van de bijeenkomst en het programma. Vervolgens maak je een voorbereidingsnotitie voor de cvdK en in de meeste gevallen ga je ook mee met de cvdK op het betreffende werkbezoek.

Daarnaast voer je uiteenlopende taken uit, bijvoorbeeld de beantwoording van e-mails en de coördinatie van vragen die binnen onze organisatie uitgezet worden. Tot slot verzorg je de voorbereiding van Provinciale Staten-  en commissievergaderingen voor de cvdK. Dit doe je in nauwe afstemming met de griffie en andere collega’s.

Wie zoeken wij
We zijn op zoek naar iemand die de cvdK strategisch kan adviseren, maar die het tegelijkertijd geen probleem vindt om uitvoerende taken op zich te nemen. Je kunt goed werken met deadlines en het afstemmen met interne en externe collega’s gaat je gemakkelijk af. Je hebt ervaring met het adviseren van een vergelijkbare bestuurder, je weet snel je weg te vinden en je bent politiek-bestuurlijk sensitief. Daarnaast ben je nauwkeurig, consciëntieus en resultaatgericht. Tot slot weet je hoe je een bestuurder moet adviseren en wat jouw rol is als je meegaat op werkbezoek.

05/08/2022
01/12/2022

Voor het team Kabinet zoekt de provincie Utrecht een:

Organisator werkbezoeken commissaris van de Koning

Help jij met de voorbereiding van de werkbezoeken van de cvdK?

Wie zoeken wij